Kutyaházainkat fenyő- és akácfából készítjük el, igazodva a különféle fajták méret igényeihez. Alacsonyabb árkategóriába a fenyő tartozik, ezen belül is a lambéria kivitel. Ezt követi a vastag fenyődeszkából fedéssel készült házikó, majd az akácfa kutyaház következik, ami szintén fedéssel készül.

Házikóinkat a kutyus hőigénye szerint akár béleljük: OSB lemezzel. Igény szerint a padlást lezáró deszkával látjuk el, így a beltér magasságának csökkenése miatt kedvezőbben kifűthető lesz.

A házikó tervezésénél fontosnak tartottuk az időjárás állóságot is, ezt szolgálja a hegyes tetőszög kialakítása, mely a jó esővízelvezetést szolgálja, nem utolsó szempont az esztétikai megjelenés sem.

Az akác kutyaházainkat azoknak ajánljuk elsősorban akiknek szempont hogy tartós termékhez jussanak. Köztudottan a legkiválóbb kültéri fa az akác, a belőle készült termékek időjárásállók. Sok kutya elkezdi rágni a házát de tapasztalatunk alapján állitjuk hogy ezt az akácból készült kuyaházakkal nem teszik.

Minden kutyaházunkat kezeljük rovar és gombaölő alapozóval. Az alapozó kis sárga színt ad de nem festék. Az akác esetében a tartósságot nem jelentősen befolyásolja hogy tovább lefestik-e: esztétikai szempont. Festék nélkül miden fa egy idő után megbarnul. A fa festéke legyen lazúr, akác esetében csak vékony lazúrt javasolunk, ugyanis a vastag lazúrok még kellő alapozás esetén sem tapadnak erősen az akáchoz, sok példa van rá hogy három éven belül felpikkelyesedik a festék és lepereg.

Rusztikus akác kutyaház szélezetlen deszkából


Féltetős akác kutyaház


Szélezetlen deszkából készítjük akác kutyaházainkat amiket bélelés nélküli kivitelben,bélelt kivitelben és kérésre mindkét változatot belső tetővel látunk el.Továbbá felár ellenében csavarozott módon szerelünk össze.Alapkezelés lignotollal történik ami egy kis sárga színt ad de a fa természetes erezetét nem takarja.


Alap kivitelű kutyaház keresztmetszeti képe


Bélelt kutyaház keresztmetszeti képe


Bélelt, szigetelt kutyaház keresztmetszeti képe


Belső tető a kutyaházakhoz


Rusztikus akác kutyaház szélezetlen deszkából.


Lambériából készült kutyaház

Fenyő lambéria kutyaház


A legkedvezőbb áron a fenyő lambériából készült kutyaházakat ajánljuk.

Kutyaház vastag fenyődeszkából


Kutyaház fenyődeszkából

22 mm vastag fenyődeszkából készült kutyaház alap, bélelt és csavarozott kivitelben :